Vikten av stamspolning

Skriver det här som en varning till er andra. Att ni ska se till att göra rent era avlopp eller i alla fall kolla upp dem i tid, för en stamspolning, för annars kan det hända att ni råkar ut för samma problem som oss. Översvämning.

Vi har ett avlopp i tvättstugan som har lätt för att svämma över. Det har varit på väg att göra det några gånger och jag vet att det är ett tecken på att det är stopp eller på väg att bli stopp och att det är då man ska göra en stamspolning eller se till att anlita någon som kan göra det. Och ärligt talat vi var på väg att göra det, hade tagit fram telefonnumret till Stockholms Avloppssanering AB och skulle ringa dem och be om hjälp med stamspolning eller i alla fall med rådgivning kring om det var nödvändigt eller inte.

Problemet var att stoppet helt plötsligt försvann så då tänkte vi att det inte längre var några problem, att stoppet hade försvunnit helt och hållet. Så vi ringde inte till Stockholms Avloppssanering AB utan lät det vara. Och en dag senare när vi vaknade på morgonen så var det översvämmat i hela tvättstugan och vattnet hade även spridit sig in till parketten i hallen. Och så var det fuktskador och en hel massa som blev svindyrt att fixa. Sån panik och ångrar mig så mycket att vi inte gjorde den där stamspolningen när vi hade chansen.

Det är alltid lättare att vara eftersmart. Men känner att jag måste ha det här som en lite varning för er så att om ni ens misstänker att det är stopp i ett avlopp där riskerna för översvämning är stora – se då till att få bort det med stamspolning, det finns ingen anledning till att inte göra det.

Du gillar kanske också...